thuispagina 'de Luikerwaal' Living Statuary
Levende beeldhouwwerken.
 

 

 

De Junior Lecturers Series werd geproduceerd door W. Butcher & Sons in London (1870-1906) onder het handelsmerk Primus. De glazen platen werden verkocht als sets van acht stuks in een kartonnen doosje. Een set kostte aanvankelijk twee shilling maar aan het einde van de Eerste Wereldoorlog was de prijs meer dan verdubbeld. Afmetingen van de platen:  8,2 x 8,2 cm (3 1/4" x 3 1/4").

De complete serie was verdeeld in drie series, A, B en C.
De serie A werd omschreven als 'komische vertellingen en kinderverhaaltjes, met teksten op de glazen'. Bij de series B en C waren velletjes papier gevoegd met de teksten. Langere verhalen bestonden uit twee of meer delen, altijd veelvouden van acht stuks. De plaatjes zijn voorzien van een dekglas en een zwarte papieren omranding. De afbeeldingen zijn rond, of vierkant met afgeronde hoeken.


Sommige sets uit de Junior Lecturers Series komen zo zelden voor dat je je gaat afvragen of ze wel ooit echt bestaan hebben.
Onderstaande titelplaat van een zeer slechte kwaliteit is de enige foto van een plaat uit deze set die ik gedurende het bijna vijfentwintig jarige bestaan van deze site ben tegengekomen.
Hopelijk volgen ooit nog eens de nu nog ontbrekende zeven platen.
 
LIVING STATUARY is deel 606 van de Junior Lecturers Series A (met teksten op de plaatjes).

 

 
Title.  
   
   
   
   
   
   
   
 
  English version....  Wat is er nieuw op deze site? 1997-2020 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 19-04-2020.
Naar de catalogus.....  Bovenrand pagina......