thuispagina 'de Luikerwaal' Wild Animals and how they are hunted
Wilde dieren en hoe ze gejaagd werden
 

 

 

De Junior Lecturers Series werd geproduceerd door W. Butcher & Sons in London (1870-1906) onder het handelsmerk Primus. De glazen platen werden verkocht als sets van acht stuks in een kartonnen doosje. Een set kostte aanvankelijk twee shilling maar aan het einde van de Eerste Wereldoorlog was de prijs meer dan verdubbeld. Afmetingen van de platen:  8,2 x 8,2 cm (3 1/4" x 3 1/4").

De complete serie was verdeeld in drie series, A, B en C.
De serie A werd omschreven als 'komische vertellingen en kinderverhaaltjes, met teksten op de glazen'. Bij de series B en C waren velletjes papier gevoegd met de teksten. Langere verhalen bestonden uit twee of meer delen, altijd veelvouden van acht stuks. De plaatjes zijn voorzien van een dekglas en een zwarte papieren omranding. De afbeeldingen zijn rond, of vierkant met afgeronde hoeken.

WILD ANIMALS AND HOW THEY ARE HUNTED is deel 724 van de Junior Lecturers Series B (met bijgevoegde teksten).

 

1. Livingstone and the Lion. 2. Shooting a Tiger.
3. Hog Hunting in India. 4. Elephant shooting.
5. Tiger Hunting with Elephant. 6. The Chamois Hunter.
7. Bison: A Pararie Fire. 8. A fight with a Grizzly.


 
Een vrij groot aantal Junior Lecturers' Series werden in Duitsland uitgebracht door Hüttig A.G. Dresden als 'Hüttig's Laternbilder'.

Richard Hüttig & Sohn werd opgericht in 1887. Later, in 1897, werd het de onderneming Hüttig AG in Dresden. Ten gevolge van de verzadiging van de markt en om beter te kunnen concurreren werden verscheidene bedrijven, waaronder Hüttig, in 1909 samengevoegd tot de ICA.

Deze Primus set # 724 werd verkocht in hun Serie D als 'Wilde Tiere und wie sie gejagd werden'.
 
 
  English version....  Wat is er nieuw op deze site? ©1999-2016 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 01-11-2016.
Naar de catalogus.....  Bovenrand pagina......