homepage 'de Luikerwaal' Famous British Locomotives  part 2.
 

 

 

De Junior Lecturers Series werd geproduceerd door W. Butcher & Sons in London (1870-1906) onder het handelsmerk Primus. De glazen platen werden verkocht als sets van acht stuks in een kartonnen doosje. Een set kostte aanvankelijk twee shilling maar aan het einde van de Eerste Wereldoorlog was de prijs meer dan verdubbeld. Afmetingen van de platen:  8,2 x 8,2 cm (3 1/4" x 3 1/4").

De complete serie was verdeeld in drie series, A, B en C.
De serie A werd omschreven als 'komische vertellingen en kinderverhaaltjes, met teksten op de glazen'. Bij de series B en C waren velletjes papier gevoegd met de teksten. Langere verhalen bestonden uit twee of meer delen, altijd veelvouden van acht stuks. De plaatjes zijn voorzien van een dekglas en een zwarte papieren omranding. De afbeeldingen zijn rond, of vierkant met afgeronde hoeken.

FAMOUS BRITISH LOCOMOTIVES part 2 is deel 851 van de Junior Lecturers Series C (met bijgevoegde teksten).

 

1. Nummer en titel van deze plaat zijn niet bekend (zie hieronder). 2.  Nummer en titel van deze plaat zijn niet bekend (zie hieronder).
3.  Nummer en titel van deze plaat zijn niet bekend (zie hieronder).   4.  Nummer en titel van deze plaat zijn niet bekend (zie hieronder).
5.  Nummer en titel van deze plaat zijn niet bekend (zie hieronder). 6.  Nummer en titel van deze plaat zijn niet bekend (zie hieronder).
7.  Nummer en titel van deze plaat zijn niet bekend (zie hieronder). 8.  Nummer en titel van deze plaat zijn niet bekend (zie hieronder).

 

Helaas is de kwaliteit van deze lantaarnplaten vreselijk slecht. De nummers zijn onleesbaar waardoor het niet mogelijk is de juiste titel erbij te vinden aan de hand van deze doos.
 
  Nederlandse versie......  What's new on this site? 1997-2017 'de Luikerwaal'
All rights reserved.
Last update: 01-12-2017.
Back to the catalogue......  Top of page......