Waarde bezoeker van mijn website,

Natuurlijk is uw mening over deze site van groot belang.

Ik zou u dan ook graag mijn gastenboek willen laten tekenen. Helaas is al meerdere malen mijn gastenboek ten prooi gevallen aan spammers en hackers. Ik heb het dan ook moeten sluiten. Jammer, want uw lovende reacties streelden mijn gevoel voor eigenwaarde in hoge mate.

Natuurlijk ben ik blij als u mijn website kunt waarderen. Toch zou ik ook graag aanmerkingen willen horen, wijzigingen, aanvullingen of tips die deze site nog beter zouden kunnen maken. Of dat u even mankementen, zoals een ontbrekende afbeelding of link, aan mij meldt. Ik doe mijn uiterste best, maar helaas, er slipt wel eens wat door.

U kunt uw reacties naar mij sturen via uw eigen e-mailprogramma. Het e-mailadres is:


Vriendelijke groet,
HencKarikatuur getekend door de Huizense kunstschilder Pieter Hogenbirk op een bierviltje.Elke dag een upload, klein of groot,
Daar wil ik mee doorgaan tot aan mijn dood.
 
VIRTUEEL MUSEUM.

'De Luikerwaal' heeft momenteel nog de status van een Virtueel Museum. Een virtueel museum is een museum dat alleen online bestaat en niet als dusdanig in een fysieke vorm. Een virtueel museum wordt ook wel aangemerkt als een hypermuseum, elektronisch museum, online museum, digitaal museum of webmuseum. Net als bij een traditioneel museum, is een virtueel museum ontwikkeld om een aantal specifieke objecten te belichten. Dit is naar analogie van traditionele natuurhistorische musea, archieven en kunstmusea. (omschrijving Wikipedia).

Vanwege de zeer grote hoeveelheid afbeeldingen van toverlantaarns, lantaarnplaten, aanverwante apparatuur, randartikelen en informatie verdient zij deze benaming ten volle. Het feit dat zij een benoeming heeft als 'Best Collectors Site on the Web' en sinds 3 april 2014 wordt gearchiveerd door de Koninklijke Bibliotheek als digitaal erfgoed, kan als een kwaliteitskenmerk worden gezien.

Op een wat bescheidener schaal heeft 'de Luikerwaal' ook een fysieke vorm. Regelmatig vinden exposities en presentaties plaats in bibliotheken, musea, buurthuizen etc.

Momenteel omvat het fysieke museum ruim honderd toverlantaarns, een groot aantal stereokijkers, veel toverlantaarnplaten, oude en moderne optische speeltjes, lithofanen, toebehoren  en veel meer.

Gezocht wordt naar een geschikte ruimte waar een permanente tentoonstelling kan worden gerealiseerd. Totdat deze gevonden is kunnen belangstellenden de vele projecten bezichtigen in een huiselijke sfeer. De webmaster/beheerder is altijd gaarne bereid van alles hierover te vertellen, te tonen en te demonstreren. Neem hiervoor contact op met de webmaster

 

 


 
1997-2019 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 04-03-2019.
Vorige pagina.....   Bovenrand pagina......