Homepage 'de Luikerwaal' Handleiding  
DEZE WEBSITE
kan het beste worden bekeken op een beeldscherm met een resolutie van 1024 x 768 pixels. De weergegeven pagina vult dan het venster van de browser in de breedte.

Op schermen met een lagere resolutie verschijnt onderaan de pagina een schuifbalk die steeds heen en weer moet worden geschoven om de pagina in zijn geheel te kunnen lezen. Schermen met een lagere resolutie dan 1024 x 768 worden echter steeds minder gebruikt. Op schermen met een hogere resolutie en op breedbeeldschermen verschijnt links en rechts van de pagina een gekleurde achtergrond.


Wanneer deze website wordt opgestart, verschijnt een welkomstscherm dat uitgevoerd is als een dik boek. De gedachte hierachter is dat deze site in gedrukte vorm een naslagwerk zou kunnen zijn dat door verzamelaars en geļnteresseerden regelmatig uit de boekenkast zou kunnen worden genomen om even iets na te kijken, of om zomaar even een stukje in te lezen.

Aan de bovenrand van het scherm zien we een tweetal toetsen:

 
Wanneer deze toetsen niet zichtbaar zijn op uw scherm dan is waarschijnlijk het gebruik van Javascript op uw browser uitgeschakeld. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw browser om deze functie in te schakelen.

Met deze twee toetsen maakt u een keuze uit de Nederlandse of de Engelse versie van deze website. Na de keuze verandert het scherm. De teksten verschijnen nu in de gekozen taal en bovenaan het scherm verschijnen, wanneer u voor Nederlands hebt gekozen, de volgende toetsen:
Wanneer deze toetsen niet zichtbaar zijn op uw scherm dan is het gebruik van Javascript op uw browser uitgeschakeld. Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van uw browser om deze functie in te schakelen.

Met de eerste toets kunt u snel helemaal terugkeren naar de thuispagina (homepage).
Wanneer u op de tweede toets klikt wordt u naar de zoekpagina geleid, waar u kunt zoeken naar pagina's of afbeeldingen binnen deze website met gebruikmaking van de zoekmachine van Google.

Met behulp van de toetsen in het rechterblok kunt u naar een aantal inhoudspagina's van de hoofdstukken gaan, om van daaruit het door u gewenste item te kiezen (bijvoorbeeld via 'Thema/Series' naar 'Kinderspelen').


 
Links bovenaan vrijwel elke pagina is het Luikerwaal-logo afgebeeld. Door hierop te klikken gaat u eveneens terug naar de thuispagina (homepage).Helemaal onderaan vrijwel elke pagina ziet u een balk met een aantal iconen, die er ongeveer zo uitziet:
  English version......  Wat is er nieuw op de site?  ©1999-2021 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 19-05-2021.
  Naar bovenrand pagina......   

 
Wanneer u op dit icoon klikt gaat u naar de Engelse versie van de huidige pagina. Handig om daar even te kijken. U blijft in de Nederlandse versie van de website. De toetsen aan de bovenrand veranderen niet.Met dit icoon gaat u naar de pagina 'Wat is Nieuw?'. U vindt daar altijd de meest recente items vermeld. Kleine wijzigingen en aanvullingen vinden bijna dagelijks plaats, maar worden hier niet vermeld.Een klik op dit icoon brengt u naar deze Handleiding.

 
 

Door op dit icoon te klikken keert u snel terug naar het begin van de pagina.


Wanneer een item uit meerdere pagina's bestaat dan kunt u met de andere pijl-iconen voor- of achteruit bladeren.

Met dit icoon gaat u terug naar de voorgaande pagina.

Met dit icoon gaat u verder naar de volgende pagina.

Wanneer er geen vorige en/of volgende pagina aanwezig is dan worden de bijbehorende iconen niet afgebeeld.
 
In het middenblok vindt u gegevens over het copyright en de datum waarop deze pagina voor het laatst is bijgewerkt. In het welkomstscherm kunt u zien wanneer de site voor het laatst is bijgewerkt.
 
  English version......  Wat is er nieuw op de site?  ©1997-2021 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 19-05-2021.
Naar bovenrand pagina......