Homepage 'de Luikerwaal' Toverlantaarns met batterijverlichting.
Deel 3.
Kleine kinematograaf Bing Werke.
Deze kinematograaf is duidelijk gemaakt als speelgoed voor jonge kinderen. De lichtbron is een fietslampje dat brandt op een batterij. Afmetingen: 17,5 cm hoog, de houten basis is 9 cm breed en 13 cm lang.


Onderop de basisplank is een onduidelijk stempel gedrukt met het handelsmerk van Bings Werke, een liggende B en W, en Made in Germany.Het filmtransport. Binnen in de lantaarn bevindt zich een Maltezer Kruis.
Op deze foto is het Maltezer Kruis te zien dat zorgt voor het schoksgewijs transporteren van de film, en een metalen strip die aan de schoorsteenstop bovenop de lantaarn bevestigd is. Op deze strip bevindt zich de fitting voor een klein gloeilampje en de bevestigingen voor twee draden die op een batterij kunnen worden aangesloten. Er is geen vlinder aanwezig die de lichtstraal onderbreekt tijdens het transport.
   
Kleine 16 mm filmprojector met handaandrijving en batterijverlichting. De fabrikant is (waarschijnlijk) IVIK productions, made in England. Op één van de zijwanden is een transfer aangebracht met het merk. Onderin de voet is een ruimte met een klem voor de platte 4,5 Volt batterij. De bedrading is deels extern. In de voet bevindt zich ook nog een metalen stang waarvan de functie mij niet bekend is. Hoogte zonder spoel en spoeldrager 19 cm, breedte 7,5 cm en diepte basis 14 cm en boven, met lensje, 15 cm.
Ik kocht het projectortje zonder doos, maar zag het op het internet in een kartonnen doos, verkocht als PEAK Cine Projector.
   
   
  English version......  Wat is er nieuw op de site?  Handleiding voor deze web site.... ©1997-2019 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 02-03-2019.
Vorige pagina.....  Naar bovenrand pagina......