Homepage 'de Luikerwaal'
Toverlantaarn Catalogi
Deel 4.Catalogus van de Henderson Ames Company, Chicago, U.S.A. met van alles wat te maken had met de I.O.O.F., regalia en kostuums voor de I.O.O.F. (Independent Order of Odd Fellows). Naast een grote hoeveelheid artikelen die gebruikt werden bij de ceremonies van de Odd Fellows bevat deze catalogus ook een aantal toverlantaarns, waarvan kennelijk ook gebruik werd gemaakt op de bijeenkomsten.
 Een soortgelijke catalogus is deze catalogus van The Pettibone Bros Mfg. Co. U.S.A. Zij bevat ook een groot aantal artikelen die bestemd zijn voor Loges en bovendien ook voor het leger. De catalogus bevat een groot aantal afbeeldingen en beschrijvingen van grote toverlantaarns, zoals de zeer bekende sciopticon die werkt met een aluminium ronddraaiende schijf met daarin een tiental ronde glazen lantaarnplaten met een doorsnede van ca 75 mm.
 
List of Slides used in Secret Societies.

De afmetingen van dit boekje zijn ca 16 bij 9 cm. Bevat 12 pagina's en een omslag. De Societies zijn o.a. Dames of Malta, Daughters of Rebekah, Eastern Star, Jr OUAM, Knights of the Golden Eagle, Knights of Malta, Knights of the Mystic Chain, Knights of Pythias, Masonic Blue Lodge, Masonic Additional, Masonic Scottish Rite, Masonic Commandery, Masonic Chapter, Odd Fellows, Order of Macabees, Order of Orangemen, Patriotic Order of America, Patriotic Order Sons of America, Temple of Honor, White Shrine of Jerusalem, and Woodmen of the World.

Het bedrijf verkocht ook Stereopticons, Filmapparaten, accessoires en lantaarnplaten. De lijst is uitgegeven door Chas. M. Stebbins Picture Supply Co. Gevestigd in 1899. 

 
Catalogus van La maison BAUDOT in Parijs, rond 1900.
Naast diverse gebruiksartikelen is er een pagina voor een toverlantaarn, een pagina voor magie, een andere voor een camera, etc...  23 x 15,5 cm, 31 pagina's.
 
Zie ook:
(klik op de afbeelding voor een integrale weergave van deze catalogi.)
   
     
  English version......  Wat is er nieuw op de site?  1997-2021 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 05-08-2021.
Voorgaande pagina.....  Naar bovenrand pagina......