Homepage 'de Luikerwaal' LICHTBENDE

Hedendaags Lichttheater met toverlantaarns en live muziek.

Op deze pagina vindt u wat afbeeldingen van vroegere voorstellingen van Lichtbende. Zij dienen slechts om u een indruk te geven van hun optredens. Voor het actuele programma verwijzen wij u naar de website van de groep: www.lichtbende.nl.
 

LICHTBENDE

brengt met live animaties licht tot leven. Een samensmelting van beeldende kunst, muziek en theater. Met oude toverlantaarns gecombineerd met live (nieuwe) muziek maakt Lichtbende sinds 2010 licht-kunst-voorstellingen. Authentiek en eerlijk muzikaal lichttheater, met veel vakmanschap en liefde gemaakt.

Verhalen zonder woorden, die worden opgebouwd uit magische toverlantaarnbeelden op een gigantisch scherm, zodat het naadloos aansluit op de live gespeelde muziek. Je ziet met eigen ogen hoe de voorstelling gemaakt wordt, de kunstenaars zitten en spelen zelf voor het projectiescherm.

De poŽtisch associatieve voorstellingen van Lichtbende vormen een vaste waarde op gerenommeerde internationale podia over de wereld.

Door terug te grijpen naar de oervorm van de audiovisuele media, maakt Lichtbende de magie van het ontstaan van lichtbeelden inventief zichtbaar. De toverlantaarn is de filmprojector avant la lettre, uitgevonden in 1659 door de Nederlandse wetenschapper Christiaan Huygens.
 
KLIKKLAK


Klikklak is beeld- en muziektheater met lichtprojecties op een groot scherm.
Op plastic flessen balanceren kleine wezens, uit de flessen stroomt water, er ontstaat een spel met golven en waterdieren. De flessen veranderen in vissen, octopussen en kwallen. De lichtbron wordt een zingend oog, een spotlicht waarin figuurtjes van knopen en draden uitbundig dansen of een maan waarin lichtvlinders verdwijnenÖ
 
POEFFF

Poefff is een bijzonder beeldconcert voor jong en oud, van 4 tot 104 jaar.
Het muzikale lichtbeeldenverhaal van Poefff begint met een opkomende zon en ademloos volg je de poŽtische, spannende en grappige licht-lucht-reis om met een diepe zucht te eindigen.

Lucht wordt zichtbaar in magische lichtprojecties en de muziek blaast er leven in. De spelers staan voor het grote scherm opgesteld met alle projectoren en instrumenten, zodat het publiek al hun handelingen en het resultaat daarvan kan zien ťn horen.
 
                Meer informatie en boekingen:
Marie Raemakers & Rob Logister
06 12474941
info@lichtbende.nl

www.lichtbende.nl
 
 
  English version......  Wat is er nieuw op de site?  Handleiding voor deze web site.... ©1997-2021 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 19-05-2021.
Naar bovenrand pagina......  Volgende pagina.....