Homepage 'de Luikerwaal' Bijzondere vondsten in Second Life.
deel 1.
 
Second Life is een virtuele wereld die kan worden binnengegaan via het internet. De gebruikers kunnen via een gratis computerprogramma met elkaar contact maken als 'levende' wezens, de zogenaamde avatars. De 'inwoners' kunnen van alles onderzoeken, andere inwoners ontmoeten, samenwerken, deelnemen aan allerlei individuele en groepsactiviteiten, virtuele eigendommen en diensten creëren en verhandelen, of zo maar wat door deze wereld reizen, en dit alles in een volledig driedimensionale omgeving.

Met behulp van ingebouwde modelleergereedschappen, gebaseerd op eenvoudige driedimensionale geometrische vormen, zijn de inwoners in staat virtuele voorwerpen te bouwen, eventueel in combinatie met een scripttaal waarmee zij de vervaardigde voorwerpen 'echt' kunnen laten werken. Met externe programma's kunnen textures voor kleding of andere voorwerpen, animaties en gebaren worden gemaakt. (www.secondlife.com)
Het reizen in SL gaat heel eenvoudig. Het ene moment kun je nog door door de straten van Amsterdam dwalen, een paar muisklikken en luttele secondes later kun je je zomaar in een volledig andere omgeving bevinden.

Dus besloot ik op een zonnige middag even wat te gaan winkelen in Japan. De straten waren stil en verlaten. Waarschijnlijk lagen de Japanners om deze tijd te slapen.
Op de hoek van een open Japanse winkel bleef ik staan, als door de bliksem getroffen. Mijn adem stokte en mijn hart klopte wild. Ik kon mijn ogen niet geloven. Was het echt wat ik dacht dat ik daar zag staan in de verte? Het leek wel.... nee, het was echt een prachtige toverlantaarn!

Toen ik dichterbij kwam zag ik de wisselende beelden, die op een groot scherm aan de muur werden geprojecteerd. Ik zag platen van geisha's, kunstwerken, andere Japans mensen en vreemde landschappen.
Mijn ogen hadden mij niet bedrogen. Tussen een heleboel bedden, tafels, sofa's, lampen en andere meubelstukken en decoraties zag ik het prachtige apparaat staan op het glimmende blad van een antieke, walnoten tafel. Een schitterende dubbele toverlantaarn, een bi-unial was het, en hij werkte nog ook! Iemand had de lampen in de lantaarn aangestoken, want er ontsnapte wat rook uit de fraai gevormde schoorsteen. Toverlantaarnplaten gleden soepel heen en weer, alsof zij door een onzichtbare hand werden bediend.
Ik was getroffen door de zorgvuldigheid waarmee de fabrikant dit apparaat had vervaardigd. De rook die uit de schoorsteen kwam, een zeer gedetailleerd transportsysteem voor de lantaarnplaten, schroeven en moeren, kleppen die de lenzen van de objectieven konden afdekken, naar buiten stekende metalen handgrepen. Zelfs aan de kleine details, het naamplaatje van de fabrikant en de krasjes in het metaal, was gedacht.
Op het glanzende walnoten tafelblad lagen een aantal lantaarnplaten in een mahoniehouten frame, met afbeeldingen van Japanse mensen en plaatsen.
De lenzen werden afgedekt wanneer de lampen in de lantaarn werden gedoofd.
Ik was erg verrast toen ik ontdekte dat de toekomstige eigenaar van de lantaarn zijn eigen lantaarnplaten kon gebruiken. Daar is wel wat kennis van de manier waarop voorwerpen in SL worden bewerkt voor nodig, maar gelukkig heb ik daar veel ervaring in. Dank zij de duidelijke uitleg van de ontwerper bleek het uiteindelijke heel eenvoudig een aantal van mijn eigen favoriete series lantaarnplaten aan de voorstelling toe te voegen.
Het bekende verhaal van de olifant die wraak neemt op zijn plaaggeest.
Ik kon niet langer weerstand bieden aan deze begerenswaardige bi-unial en slechts een paar minuten later was ik de trotse eigenaar van een echt meesterwerk in Second Life....., wetend dat ik nooit in staat zou zijn zo'n dure en zeldzame lantaarn in Real Life aan te schaffen.

Maar dat vond ik niet eens zo erg meer........

Ik bezit er nu één in mijn tweede leven..... mijn Second Life.

Samenvatting van de eigenschappen:

- Met de hand geschilderde high-res textures.
- Vloeiende animaties voor plaattransport en kleppen.
- Een ingebouwd systeem voor de rook van de lamp.
- Realistische 'levende' lichtstraal.
- Voor privé en publiekelijk gebruik.
- Bediening door middel van een eenvoudig menu.
- De tijdsduur van een vertoond plaatje is instelbaar.
- Eigen lantaarnplaten kunnen worden toegevoegd.

Prims: 59.
Permissie: Modify / Transfer.
Prijs:  L$ 3.750 (ca
11,50)

Waar is deze lantaarn te koop?

Ga in Second Life naar de locatie Japan Kanto (134,115,31) Hosoi Ichiba. Klik rechts op de vierkante doos die naast de lantaarn staat. Kies Buy.

De lantaarn kan ook worden aangeschaft op SL Marketplace. Zoek naar 'Hosoi Magic Lantern' en leg hem (voorzichtig!) in de winkelwagen.


Meer toverlantaarns in Second Life.....
 

  English version......  Wat is er nieuw op de site?  Handleiding voor deze web site.... ©1997-2021 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 02-06-2021.
Naar bovenrand pagina......  Meer toverlantaarns in SL