Homepage 'de Luikerwaal' Toverlantaarns, vervaardigd door de
Keystone Manufacturing Company.
 
    Mickey Mouse Projector.

"Dit is een van de grootste successen van het jaar. Kan gebruikt worden met films tot 15 meter. Handslinger. Groen geëmailleerde afwerking met Mickey Mouse-decoratie. Voor gebruik met gewone gloeilampen tot 75 watt. Bijgeleverd: 1 lege spoel van 50 voet." (Advertentie)

Deze groen geschilderde metalen projector is rond 1935 vervaardigd door de Keystone Manufacturing Company, Boston. De afmetingen zijn ca 6” x 9,5” x 11,5” (15 x 24 x 29 cm).
 
Aan beide kanten van het lamphuis laat een plakplaat de Mickey Mouse van de jaren 1930 zien in een klassieke pose met de tekst "(C) BY SPECIAL PERMISSION WALT DISNEY ENT." boven hem, en de tekst "KEYSTONE MFG. CO. MADE IN BOSTON, U. S. A." onder hem. De projector werd geleverd in een kartonnen doos met gelijke etiketten op de voor- en achterkant. Dit is model “E-18” van de Keystone Mfg. Co., Boston, 1934. Op het etiket staat een afbeelding van Mickey himself die met deze projector een filmvoorstelling geeft voor Minnie en Pluto.
Dit is een wat ander model met een groene basis met verlengde poten in de hoeken. Een ander verschil is de schoorsteen op het dak van het rode model. Het groene model heeft ventilatiesleuven op het dak en in de zijwanden.
 
Deze Keystone View Company projector is vervaardigd door de Bausch & Lomb Company. De afmetingen zijn ca 25,5 cm hoog (of 30,5 cm wanneer je de handgreep bovenaan meerekent), 12,5 cm breed en 56 cm lang met de balg uitgetrokken. De gegoten ijzeren voet scharniert, zodat de hoek van de projector gewijzigd kan worden.
 
Een Keystone Moviegraph filmprojector uit de jaren 1920 in een zwart geschilderde uitvoering. Op de voorkant is een merkplaatje aangebracht: "Made in Boston U.S.A Patented Keystone MovieGraph".
 
Keystone Kinescope, #194 blikken toverlantaarn. Afmetingen: b 6" (15 cm), h 9" (23 cm), d 8" (20,5 cm). Gemaakt door Keystone MFG Co. Boston.
 


1930's - 40's Keystone Jr Kinematograaf.
 
  English version......  Wat is er nieuw op de site?  Handleiding voor deze web site.... ©1997-2021 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 23-05-2021.
 Naar bovenrand pagina......