Homepage 'de Luikerwaal' Poppenhuistoverlantaarns en
andere miniaturen.
 
Puntenslijper.

Gegoten metalen puntenslijper in de vorm van een ouderwetse toverlantaarn. De lens kan echt in en uit worden geschoven met behulp van een tandwiel en tandreep scherpstel-systeem en de slinger kan worden rondgedraaid. Totale hoogte ca 8,25 cm. Fijn gedetailleerd.

 


 


 
Miniatuur toverlantaarn voor een poppenhuis.

Reina Mab Miniaturas worden al meer dan 30 jaar gemaakt op een schaal van 1:12 door een ambachtelijke familie in Argentinië. In 1998 openden ze hun winkel in de Belgrano wijk in Buenos Aires City.

Zij ontwierpen en vervaardigden meer dan 600 miniaturen in hun atelier. (bron: reinamabminiaturas.com.ar)

 
Nog zo'n leuke miniatuur toverlantaarn die geplaatst kan worden in een poppenhuis. Deze is gemaakt door de kunstenaar Ron Bufton en is aan de onderkant door hem gesigneerd. De zijwanden zijn beplakt met een 'Magic Lantern' sticker en de hoogte is 1.5 inch (bijna 4 cm).

 

 
Deze poppenhuislantaarn is gemaakt door Nantasy Fantasy. Zij is gemaakt van geëmailleerd massief messing, met een messing schijfje met 6 'afbeeldingen' dat uit de houder kan worden gehaald. De lantaarn wordt opgeborgen in een houten kistje. Binnen op het deurtje is ruimte voor het opbergen van meer schijfjes. Eén kant van het kistje is transparant. Het kistje heeft een merkteken aan de onderkant; de afmetingen zijn ca. 4 x 3 x 2 cm.
 

 
En dan nog een toverlantaarn voor een poppenhuis; deze is gemaakt door de kunstenaar Ellen Krucker Blauwer. Dit model toverlantaarn zou een ontwerp van Lapierre kunnen zijn. In de plaathouder kan een stukje filmnegatief worden geplaatst.
De poppenhuislantaarn is aan de onderzijde gesigneerd '(c) 1975 M.M.' (Miniature Mart)
 


 


 
Een stukje handvaardigheid van Ken May. Victoriaanse toverlantaarn met een 'projectiescherm in een doosje' met daarin een klein lampje dat echt kan branden.

De basisplank is ca 9 cm lang.

 
Bardwell's toverlantaarn en toverlantaarnplaten. Handgemaakt van hout en karton met toegepast detail. Afmetingen: 4,5 cm lang, 2,0 cm breed, 3,2 cm hoog. Compleet met doosje met 10 'lantaarnplaten'.

 


 


 
Een kleine toverlantaarn gemaakt van een bierblikje, een stukje koperplaat en een glazenkraal voor de lens, gemaakt door Patty (achternaam onbekend), een Engelse vrouw met veel hobby's, maar een van haar favorieten is knutselen en het maken van modellen.


 


Miniatuur toverlantaarn.


Een miniatuur toverlantaarn uitgevoerd als hanger van verguld brons. De lantaarn bevat een mini fotocamera (pinhole camera, sténopé). Het sieraad is 2 cm hoog. Ca. 1850.
 
Houten poppenhuistoverlantaarn gemaakt door de Nederlandse Janneke Booy.

 
Miniatuur stereoviewer.
 

Amilia Zabaleta maakte deze prachtige set oorbellen geďnspireerd door de toverlantaarns vervaardigd door Jean Schoenner en anderen.
Ze produceert ook andere sieradensets met armbanden, halskettingen en oorbellen gebaseerd op toverlantaarns en lantaarnplaten.Als jonge jongen gaf de webmaster al voorstellingen voor zijn vriendjes met de Flipposcoop die als reclameartikel werd uitgebracht door De Betuwe jam uit Tiel. Je kreeg hem als bouwplaat en moest hem zelf nog in elkaar zetten. Dit eenvoudige kartonnen theater, waarin papieren filmpjes konden worden afgedraaid, werd toentertijd voor 15 cent verkocht en brengt nu vaak een paar honderd euro op.

Met bovenstaande bouwplaat kan een 1:12 uitvoering worden gemaakt voor het poppenhuis. Erg leuk!

wilminidesign.blogspot.com


Kijk ook eens bij Tussen Kunst en Kitsch.....
 
  English version......  Wat is er nieuw op de site?  ©1997-2021 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 09-09-2021.
Naar bovenrand pagina......