Homepage 'de Luikerwaal' Meezingers
Sing-along slides, deel 2
You’re my Baby
Acht lantaarnplaten uit een serie van twaalf. De platen zijn genummerd  X, 1, 2, 4, 8, 9, 10, 12.
 
Bygone Days
Twee buitengewoon mooie lantaarnplaten.

 

Two Blue Eyes

Edward Madden en Theodore Morse.

De originele bladmuziek en een speciaal exemplaar behorend bij de lantaarnplaten van Scott & Van Altena.
Hieronder een achttal platen uit de serie.

Gewoon nog maar wat romantiek
........
Titel ontbreekt He's a Devil Titel ontbreekt Titel ontbreekt
Vivid Lavendar
 
Titel ontbreekt
 
Kiss Me Honey Kiss Me
 
Lend me a Kiss
 
 
Dewitt C. Wheeler

 

Helaas is er maar heel weinig bekend van de maker van deze prachtige lantaarnplaten, Dewitt C. Wheeler. Deze platen zijn voorzien van een etiket “E.S. Borgelt, Sond Slide Rental Exchange, 1822 Lafayette Ave, Phone Kin, Genterl 9213-R, Granite Bldg., 4th and Market Sts. Room 208", klaarblijkelijk de naam en het adres van het verhuurbedrijf.

De stijl en de onderwerpen verschillen maar weinig van de lantaarnplaten die door Scott & Van Atena zijn gemaakt. Ook hier speelt De Liefde een hoofdrol!
This wonderful slide made by De Witt C. Wheeler shows the trademark and the address of the maker.

Sizes: 3.25"x 4" (c. 8 x 10 cm).
 
Harry F. Stains Co
of Camden, NJ.
Hieronder vier platen uit de serie 'Under the Love Star', de Chorus-plaat en de nummers 1, 5 en 13, en vier platen uit de serie 'Pretty Linda'; twee daarvan zijn genummerd 8 en 12.
 
Excelsior Slide Company Met de hand ingekleurde lantaarnplaat van de Excelsior Slide Company - 138 E 14th Street - New York City. Deze plaat illustreert het lied "She Loved Too Well."
 
A.L. Simpson
Sweet Rosie May. Een serie van acht toverlantaarnplaten naar een populaire song van de Schiller Music Pub Co. New York City waarop een bezoek van een verliefd stel aan Coney Island wordt getoond. Een tram voor het Mardi Gras Hotel, een tram met de bestemming 'D'Lancy St. NY', drie platen op het strand, Rosie May op een weegschaal die de toekomst voorspelt, en het stel voor een souvenirwinkeltje dat vol ligt met de toentertijd nieuwe en populaire teddyberen. De laatste plaat toont de tekst van het refrein dat iedereen geacht werd mee te zingen. De afmetingen van de platen zijn 8 x 10 cm (3,25"x 4").

 
Ook de grote Europese fabrikanten van Live Model Slides, zoals Bamforth & Co. en York & Son produceerden een groot aantal Sing-along slides; weliswaar bij lange na niet zoveel als hun Amerikaanse collega's.
The Old Folks at Home, gemaakt door Bamforth & Co.

 

  English version......  Wat is er nieuw op de site?  ©1997-2019 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 06-02-2019.
Voorgaande pagina.....  Naar bovenrand pagina......