Homepage 'de Luikerwaal'

deel 3
Toch nog meer MOTTOPLATEN
 

Naar: deel 1 deel 2 deel 3 deel 4 deel 5 deel 6 deel 7 deel 8 deel 9 deel 10


 

1. Here we are again!  Etiketten met de teksten 'K', 'Motto Slide', 'G.F. Basset Kerry (?, de eigenaar?), and 'Milliken & Lawley, 165, Strand, London (de verkoper)'.

3.  Goodnight plaat gemaakt door de Consolidated Advertising Corp., Detroit Michican.  de lantaarnplaat meet 3,25" x 4".

 

7. Niet Roken a.u.b..


Deze lantaarnplaat kondigt de komst aan van Prof. Wrinklescreen and his Magic Lantern Exhibition. Rond de randen van de afbeelding staan de teksten "Old Time 1. 1948 Magic Lantern Co. Curtain Raiser. Pana-Vue Slide..."  Deze lantaarnplaat van 2" x 2" (5 x 5 cm) is een kopie uit 1948 van een lantaarnplaat van voor 1900.
 

Op deze lantaarnplaat staat een toverlantaarn uit ca 1850 afgebeeld. De twee slangen  aan de zijkant van de lantaarn waren verbonden met twee gassen, waterstof en zuurstof, beiden opgeslagen in wigvormige, met rubber beklede zakken voorzien van een afsluitkraan in het smalle gedeelte, terwijl verzwaarde planken op de zakken zorgen voor de druk die nodig was. Daarmee werd de kalkcilinder verhit die de lichtbron voor de lantaarn vormde. Een erg gevaarlijk systeem wanneer het niet goed werd toegepast.
1. Punch (van Punch and Judy (Jan Klaassen en Katrijn)). I've got my eye on you all.

7. Kindly remain seated.
      


 


God zegene onze Zondagsschool. In de linker benedenhoek de naam en het adres van de verkoper.

 


 
Twee langwerpige toverlantaarnplaten met elk vier mottoplaten.

 3. Een klein meisje in haar nachtjapon met slaapmuts met een kaars in de hand. De plaat zegt Good Night. Afmetingen 3 1/4 x 4 inches (ca 8 x 10 cm). Gemaakt door Underwood and Underwood, New York City.Een  good night mottoplaat en een reclameplaat van The Quaker City Lantern Slide Co. in één. Op het briefje aan de muur staat te lezen: 'Don't blow out the gas - Blaas de gaslamp niet uit', maar de verstrooide hotelgast negeert de waarschuwende boodschap. Zal de goede man ooit nog ontwaken uit zijn slaap?

 


GOOD NIGHT met boten en een vuurtoren.

 

     

9. De laatste plaat van een grote set "The Willow Pattern Plate."  Dit is de titelplaat:

De andere platen tonen wandborden om de verkoop te bevorderen van het Window pattern van Minton, een kenmerkend en gedetailleerd patroon dat werd gebruikt voor keramische huishoudelijke voorwerpen.Enkelvoudige schuifplaat in een houten frame.

De afmetingen van de plaat zijn ca 13 x 6,5 cm.
 
     
 
 

Nog meer mottoplaten....

  English version......  Wat is er nieuw op de site?  ©1997-2017 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 12-02-2017.
Voorgaande pagina.....  Naar bovenrand pagina......