Homepage 'de Luikerwaal' Robinson Crusoe
deel 3

Twee ronde, schijfvormige lantaarnplaten #IV en # VI met elk zes afbeeldingen. De doorsnede is ca 11 cm. Vervaardigd in Duitsland door Ernst Plank in de jaren 1880 of 1890.
 

Deze schijfvormige toverlantaarnplaat is groter dan de plaat hierboven, de afmetingen zijn 6" (15.2 cm) diagonaal en er staan acht scènes op in heldere kleuren. Gevat in een metalen ring. Geschikt voor het gebruik in een speciale E.P. kinderlantaarn.
Fabrikant: Ernst & Plank (E.P.) Duitsland.  Het ronde etiket in het midden toont het nummer van de lantaarnplaat, No IV.
 

Nog een schijfvormige lantaarnplaat met het verhaal van onze Robinson, gemaakt door Ernst Plank.
 
 
Robinson Crusoe.
Dit keer wordt het verhaal van Robinson Crusoe verteld op twee langwerpige toverlantaarnplaten die tezamen acht plaatjes bevatten. Ze zijn gemaakt door Newton, Londen. De merktekens van de fabrikant zijn in het houten frame gestempeld. Elk frame is 35,5 cm lang en 9 cm breed.
 
Vier langwerpige toverlantaarnplaten van een onbekende fabrikant, elk met de afbeeldingen van drie episodes uit het Robinson Crusoe-verhaal.
 

 Tot slot nog een grappige parodie op het Robinson Crusoe-verhaal: Mickey Crusoe, a set gekleurde glazen lantaarnplaatjes met Mickey Mouse in de rol van Robinson. Gemaakt in Engeland door 'Ensign Limited by arrangement with Walt Disney-Mickey Mouse Ltd.', begin jaren 1930. Deze plaatjes konden vertoond worden met de speciale Mickey Mouse Projector.
 
 
  English version......  Wat is er nieuw op de site?  ©1997-2021 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 02-06-2021.
Voorgaande pagina.....  Naar bovenrand pagina......