START HIER
Om te beginnen....
Help!!!   
Hoe die leuke homepage tot stand kwam.
Al snel nadat ik begonnen was met het maken van de eerste Nederlandse website op het gebied van toverlantaarns drong zich de behoefte op aan een leuke, herkenbare, pakkende en goed ogende homepage. Ik had wel al een idee. Mijn website zou als een boek moeten worden. Een boek waarin je de informatie kon vinden die je zocht, maar ook op een regenachtige zondagmiddag wat door zou kunnen bladeren. Een naslagwerk voor verzamelaars en wetenschappers, maar ook een prentenboek voor mensen die gewoon wel eens iets wilden weten over de toverlantaarn die ze bij opa op zolder hadden gevonden. Een boek dat je nieuwsgierig maakte naar de geheimen die het zou kunnen bevatten. Nou ja, een boek dus.

Hoe kwam ik aan een geschikte afbeelding van zo'n boek? Natuurlijk doorzocht ik het internet, vond heel veel plaatjes van boeken, maar het was steeds toch net niet wat ik zocht.
Toen liet een vriendin van mij (de vrouw die nota bene veel jaren later mijn Vriendin met een hoofdletter zou worden), mij een gif-plaatje zien waarvan ik meteen wist dat dit het zou gaan worden. Het was oorspronkelijk het boek van Sinterklaas, maar ik zag direct dan dit boek precies de sfeer uitademde van de website die ik in gedachte had. Geen flitsende toeters en bellen op mijn homepage, maar een gezellig dik boek dat je uitnodigde het te gaan lezen. Alleen.... het was een klein gifplaatje dat niet zou opvallen op een grote, schermvullende homepage. Gewoon uitvergroten was geen optie, want dat zou een lelijk, grof onscherp beeld opleveren, dat weet iedereen die wel eens een foto sterk heeft uitvergroot. Dus moest ik het anders doen.
 
Ik heb dat kleine gifplaatje in heel veel stukken en stukjes geknipt en ze zo aangepast dat ik met die stukken van dat kleine boekje een groot boek kon maken, dat zich ook nog eens altijd automatisch aanpaste aan de benodigde grootte, bijvoorbeeld wanneer er stukken tekst moesten worden toegevoegd of een afbeelding bij moest worden geplaatst.

Ja, het was een stevige klus, maar het was de moeite waard want deze afbeelding doet nu al zo'n 25 jaar dienst als herkenbare homepage van de Luikerwaal-website.
Met dank aan Vriendin en Sinterklaas.

 


Om te beginnen......

 
Welkom.
Wanneer het de eerste keer is dat u deze site bezoekt dan kunt u hier even kennismaken met de webmaster. Wat vindt hij nou zo leuk aan een toverlantaarn?

Handleiding
Over de navigatietoetsen en -iconen waarmee u door deze website kunt surfen. Even bestuderen en u hoeft nooit meer iets van deze site te missen.

De Help-knop is onderaan vrijwel iedere pagina van deze site afgebeeld en kan daar te allen tijde worden aangeklikt voor hulp.

 
Wanneer u zegt: 'Uuuhhhhhh.... een toverlantaarn? Wat is dat voor een ding?'.... kijk dan eerst even bij...........

Wat is een toverlantaarn?


Waar komt die vreemde naam vandaan?
Oftewel..... wat is nou toch in hemelsnaam een 'Luikerwaal'????

 
Achter de (computer-)schermen van 'de Luikerwaal'
of Wat moet er zoal gebeuren voordat er één lantaarnplaat op de website verschijnt?


Wat is een Virtueel Museum?
'De Luikerwaal' heeft momenteel nog de status van een Virtueel Museum. Wat wil dat zeggen?

HELP!

Deze site verschijnt ook in een Engelstalige versie. Mijn kennis van het Engels is beperkt. Ik ben mij ervan bewust dat de vertalingen niet altijd foutloos zijn. Wanneer u regelmatig een pagina zou willen en kunnen corrigeren, dan zou ik daar heel gelukkig mee zijn (en veel buitenlandse bezoekers waarschijnlijk ook).

 
©1997-2023 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 25-11-2023.
Vorige pagina.....  Bovenrand pagina......  Volgende pagina.....