Homepage 'de Luikerwaal' Zomaar een heleboel
grappige verhalen verteld op
toverlantaarnplaten.  
Deel 11.

Naar: deel 1 deel 2 deel 3 deel 4 deel 5 deel 6 deel 7 deel 8 deel 9 deel 10
  deel 11 deel 12 deel 13 deel 14 deel 15 deel 16 deel 17 deel 18 deel 19 deel 20

Photographing the baby
Een foto van de baby.

Een serie lantaarnplaten met de bijbehorende teksten afgedrukt op de platen. De afmetingen zijn 8,2 x 8,2 cm. De fabrikant is onbekend.
Mama, papa, grootmoeder en tante Soek brachten de baby weg voor een leuk kiekje. Professor Hypo liet de baby poseren op een stoel en zij zat netjes stil en lachte.
'Ik ben zover, maar wat is dat nu?' roept de geschrokken fotograaf wanneer de baby met een vreugdevolle kreet haar favoriete pop ontwaart. Die werd omhoog gehouden door papa, die idioot, 'om haar wat te plezieren', maar nu zal zij, tenzij zij die pop krijgt, niet meer rustig worden.
Wanneer het mama niet lukt de baby te kalmeren doet tante Soek een poging. Maar baby wil haar pop en de artiest wil het liefste dood. Want hij weet dat oma alles nog erger zal maken en als de schurk in een toneelstuk slaakt hij een onderdrukte vloek.
Want hij weet nu dat ze nu vrolijk zullen gaat rondhuppelen en zich zullen gedragen als wilden met dezelfde effecten op fotograaf en kind. 'Het is wel duidelijk,' roept mama uit, 'dat deze persoon niet om kinderen geeft. We komen hier nooit meer' 'Dat is je geraden ook' schreeuwt Hypo.

De tuinslang.
De klassieke grap met de tuinslang.
Vier langwerpige toverlantaarnplaten, formaat 22 x 7 cm, van een waarschijnlijk Franse fabrikant. De laatste plaat is gesigneerd, maar helaas onleesbaar.
 
The Rope Trick
De truc met een touw.Deze serie, bestaande uit 9 platen, werd gemaakt door York & Son, London, maar de platen zijn beplakt met etiketten van de fabrikant W.C. Hughes uit Londen.
Ze zijn gemaakt naar een gedicht van F. Grove Palmer, ‘The rope trick’. Een arme zwerver zoekt een manier om de kost en onderdak te verdienen. Hij laat zich inbinden met een touw door een zeeman en wordt zo afgevoerd door een politieagent die hem naar de plek brengt waar hij kost en onderdak zal vinden.
  1. The resolve to obtain food and lodging
2. The challenge 3. The acceptor
4. Accepted 5. Bound Prentice
6. A final tug 7. Safe bind
8. Safe find 9. Food and logging achieved
 
  English version......  Wat is er nieuw op de site?  Handleiding voor deze web site.... ©1997-2022 'de Luikerwaal'
Alle rechten voorbehouden.
Bijgewerkt tot 15-10-2022.
Vorige pagina.....  Naar bovenrand pagina......